Need kes nüüd (Hollywoodi kasvatuse najal) ootavad kosmoselaevadega lendavate humanoidide saabumist tulnukatena Maad ründama, peavad hoo maha võtma. Mingitest tulnukatest Enceladusel räkida ei saa.

Enceladus on taevakeha, mille jäätunud paksu pinna all loksub selgelt vedel ookean, ja selle jääs olevatest avaustest (geisritest) immitseb välja gaasi ja jääosakesi. Gaasis sisalduv vesinik on aga keemilise energia allikaks, milles mikroobne elu võiks õitseda.

Niisiis, tulnukaid Enceladusel pole märgatud, ka elu pole veel leitud, aga on tõesti suur võimalus, et mikroobset elu annaks Enceladusel lähemalt otsida. Kosmosesondi lähetamine Enceladuselt elu otsima on aga olnud NASA-s arutusel hiljemalt aastast 2015 peale.

Leid kinnitab NASA hinnangul ka seda, et sooja, mineraaliderikast vett immitseb soojast maapõuest Enceladuse merepõhjas sealsesse ookeani. Kui võrrelda Maaga, siis siin on sellises keskkonnas just teada elutegevust, mis ei vaja isegi päikesevalgust.

Enceladusel on nüüd leitud kõik kolm asja, mille najal teadlaste arvates võiks elu kujuneda: vedelas olekus vesi, energiaallikas (nagu päikesevalgus või keemiline energia) ja õige keemiline keskkond (süsinik, vesinik, lämmastik, hapnik). Varem on kosmosesond Cassini tuvastanud seal ka metaani, vingugaasi ja süsihappegaasi olemasolu.

Kosmosesond Cassini pole võimeline oma seadmetega avastama elu, ka pole leitud mingeid tõendeid, et Enceladusel esineks ükspuha missugust asustust. Kuid kui Enceladuselt suudetaks leida elu, oleks see tõesti murrangulise tähtsusega sündmus.

Enceladus on kuu, mille temperatuur kõigub vahemikus -240 ja -128 kraadi Celsiuse järgi, ehk eriti elusõbralik koht Maaga võrreldes ta just ei ole.