Uut tüüpi gaasipall võimaldab reisijaid toimetada 30 500 meetri kõrgusele. Projektiga tuli lagedale rahvusvahelise kosmosejaama ISA jaoks varustust tootev ettevõte Paragon.

Nende lennumasin nimega World View kujutab endast nelja tonni raskust hermeetilist kapslit, millega on võimalik kosmosesse toimetada kaheksa pardal viibivat reisijat.

Pärast lendu juhitakse heeliumiga täidetud gaasikapsel kindlaksmääratud maandumispaika, kus see laskub parafoil-tüüpi langevarju abil turvaliselt maapinnale.

Kapsli pardal viibivatel reisijatel on tervelt kahe tunni vältel võimalik vaadata, milline näeb kogu planeet Maa välja kosmosest. Gondel on ruumikas ja reisijad mahuvad selles vabalt ringi liikuma. Tõsi, World View ei lenda nii kõrgele, et reisijad saaksid kogeda kaaluta olekut.

Samas on pallilennureis oma 75 000 dollarilise (u 54 500 eurose) maksumuse juures odavam kui 250 000 dollarit (u 181 800 eurot) maksev pilet Virgin Galacticu raketi pardale.

Hetkel tegeleb Paragon oma gaasipalli kvaliteedi täiendava kontrollimisega, kuid võimalus World Viewga laotusse kerkida võib tavakodanike jaoks avaneda juba 2016. aastal.