Stardiajaks on planeeritud 19. juuni Eesti aja järgi kell 4.51 ning otseülekannet stardist vahendab selle uudise vaates ka Forte.

Euroopa Kosmoseagentuur viib Hämraiku orbiidile raketiga Vega. Tehnikaülikooli eelmine satelliit Koit startis kosmosesse Soyuz raketi pardal 5.juulil 2019.

Vega pardal on kokku 40 väikest satelliiti, millest igaüks kaalub maksimaalselt 200 kilo. Hämarik on juba Vega komplektsi olemas:

Satelliitide Koit ja Hämarik ehitusega alustati Tallinna Tehnikaülikoolis aastal 2014. Samuti osalesid tehnikaülikooli tudengid ka Eesti esimese satelliidi Estcube-1 projektis.

Koidu ja Hämariku põhiline missioon on Maa seire ja sellega seonduva tehnoloogia demonstratsioon. Selleks on satelliitidel kaamerad, pilditöötlus ja side maajaamaga.

Kaameratena kasutatakse RGB kaamerat, mis näitab nähtava valguse värvilist pilti, ja NIR kaamerat, mis näitab lähi-infrapuna spektri infot. NIR on tehniliselt oluline taimestiku ja kliima monitooringuks. Pilditöötlus teeb satelliidil kindlaks, kas pilt õnnestus – ega ei ole liiga pilvine – ja valmistab pildi ette allalaadimiseks.