Juba Apollo-missioonide käigus (1969-1972) Kuu pinnalt toodud proovide uus ja põhjalikum hapnikuisotoopide analuus kinnitavat rühma teadlaste sõnul seda, et Kuul on tõesti märke kadunud planeedist. Theia on sellele oletatavale minevikuplaneedile nimeks pandud seetõttu, et titaani nimega Theia peeti antiikmütoloogias Kuu-jumalanna Selene emaks. 

Ajakirjas Science avaldatud artiklis väidetud tulemused küll ilmselt veel lõplikku võitu Theia ja Maa kokkupõrketeooriale ei anna, aga diskussioon peaks nüüd oluliselt hoogustuma. Arvutisimulatsioonid igatahes kinnitavad, et Kuu võis tekkida Maalt kosmosesse paiskunud kivimite koondumisel, aga seni polnud keegi saanud käegakatsutavaid tõendeid Theia olemasolust.

Nüüd väidetakse, et Kuu kivimid pole siiski Maalt pärit, mis viitaks, et nad võiks olla pärit Theialt. "Me oleme nüüd leidnud väikesi erinevusi Maa ja Kuu vahel, see kinnitab suure kokkupõrke hüpoteesi" on teadlasterühma esindav Dr Daniel Herwartz Göttingeni ülikoolist veendunud.

BBC küsitletud professor Alex Halliday Oxfordi ülikoolist pani seevastu imeks, et hoopis erinevus Maa ja Kuu vahel on nii pisike, võrreldes Maa ja teiste siinse päikesesüsteemi planeetide erinevustega.

Senised oletused räägivad, et Theia võinuks olla enamvähem Marsi suurusjärku planetoid, kokkupõrge olevat aga aset leidnud 45-kraadise nurga all, kiirusega 4 km/s, oletatavasti vaid 30 kuni 50 miljonit aastat pärast Päiksesesüsteemi moodustumist. Theia orbiit oleks meenutanud pigem tänase päeva troojalasi, mis lõikavad asteroididena planeetide orbiite.

Kui neid teooriaid on muidugi uskumine.