Iisraeli väljaanne Haaretz vahendab, et kosmosesõiduk pidi manöövri läbi viima iseseisvalt, kuna asus parajasti sellises kosmosepiirkonnas, kus kontakt Maal oleva juhtimiskeskusega puudus. Manöövrit aga ei toimunud - sõiduki arvuti tegi hoopis plaanivälise taaskäivituse, mille põhjuseid insenerid nüüd otsivad.

Beresheet jõuab Kuule ümber Maa tiireldes ning iga tiiru järel kolmeks minutiks oma mootoreid käivitades. Nii jõuab kosmosesõiduk iga ringiga Maast pisut kaugemale, kuni lõpuks Kuuni jõuab. Kuna rikke tõttu jäi nüüd üks selline manööver vahele ning kuni probleemi tuvastamiseni järgmist manöövrit ette ei võeta, võtab maanduri Kuule jõudmine tõenäoliselt rohkem aega, kui siiani planeeritud. Kosmosesõiduki valmis ehitanud SpaceIL-i ja Iisraeli relvatootja IAI esindajad ütlesid, et kui probleem kõrvaldatakse aga lähima paari päeva jooksul, jõutakse veel edukalt esialgses kavas püsida.

Probleem võib olla seotud esimese kosmosesõiduki puhul tuvastatud probleemiga - nimelt selgus peale starti, et Beresheetil tähtede abil navigeerimiseks kasutatavad valgussensorid on päikesevalgusele liiga tundlikud ning seetõttu saab neid kasutada ainult sellistes olukordades, kus otsene päikesevalgus sõiduki navigeerimist ei mõjuta. IAI kosmoseosakonna juhi Opher Doroni sõnul võib just see olla ka arvutiga seotud probleemide põhjuseks.

Praeguse plaani kohaselt jõuab juutide kuumaandur Maa kaaslasele 11. aprillil. Tegemist oleks kõige väiksema Kuule jõudnud maanduriga ning esimese maanduriga, mis pole kosmosesse saadetud riikliku programmi raames. Samuti saaks maandumise korral Iisraelist neljas riik, mis on edukalt Kuule maandunud.