Curiosity seadmed tuvastasid kümnekordset metaanitaseme suurenemist kulgurit ümbritsevas atmosfääris. Oletusi on küll mitmeid, ühena ka võimalus, et mikroobide tegevus võiks metaani toota, kuid see pole sugugi ainus ja peamine selgitus.

Tõravere observatooriumi vanemteadur Laurits Leedjärv igatahes kinnitas Fortele, et kindlasti ei tähenda orgaaniliste molekulide leidmine elu leidmist Marsil. Orgaanilisi (sealhulgas metaanist palju keerulisemaid) molekule leidub ju tähtedevahelises ruumis üsnagi palju. Aga praegusel juhul paistab, et vähemalt orgaanilise süsiniku leidmine Marsil on esmakordne.

NASA teates on ka öeldud, et orgaanilised molekulid, mis sisaldavad süsinikku ja tavaliselt ka vesinikku, on küll elu keemilised ehituskivid, kuid need võivad ka eksisteerida ilma elu olemasoluta.

Curiosity leiud, mida on saadud atmosfääri ja kivimipuru analüüsimisel, ei tõesta veel seda, kas kunagi on üldse Marsil olnud elavaid mikroobe, küll aga seda, et tänane Marss on keemiliselt aktiivne ja ta võis omada ka soodsaid tingimusi elu tekkeks minevikus.

Marslaste rünnakust on igatahes vara rääkida.