Pekingis tegutseva ettevõtte Powervision Robot insenerid, kes soovisid muuta drooni vabasse loodusesse kaasatarimise veidi vähem tülikaks, on paigutanud nelirootor-droonkopteri detailid suurde “lendmunasse” nimetusega PowerEgg, mida on transportimise ajaks võimalik voltida kokku linnumuna kujuliseks siledakooreliseks kapsliks.

Poolteist aastat aktiivset arendustööd nõudnud PowerEgg on ettevõtte PowerVision esimene laiatarbe-droon, mille aluseks on sama ettevõtte sõjaväeliseks otstarbeks arendatud droonkopterid. Arendajate kinnitusel tagab munakujuline konstruktsioon kopterile mitte ainult transportimismugavuse, vaid ka kompaktsuse ja stabiilsuse.

Väljalülitamisel voldib PowerEgg end siledaks ovoid-koorikuks. Lennuks valmistumisel lõhenevad muna küljed ja voldivad end lahti telikuks ja kokkupandavate rootorite tugedeks. Samal ajal avaneb muna alumine külg, kust ilmub nähtavale 360-kraadise vaateväljaga 4K-HD-panoraamkaamera koos kolmeteljelise kardaanriputiga. PowerVisioni esindajate sõnul on nende mudeli rootorid suuremad kui samaväärsetel konventsionaalsetel droonidel, mis nõudis mõningast loomingulist ümberkonstrueerimist.

PowerVision pole PowerEgg kõiki tehnilisi andmeid veel avalikustanud, kuid ettevõte kinnitab, et droonkopter on konstrueeritud nii kergeks, et seda saab seljakotis kaasas kanda. Kaamerasüsteem pakub mitte ainult reaalajas videopilti kauge maa taha, vaid toimib ka siseruumides navigeerimist võimaldavate “optilise voolu” anduritega.

PowerEggi komplekti kuulub kaugjuhtimispult, mida ettevõtte kinnitusel on lihtne ja käepärane kasutada. Võimalikult intuitiivsed juhtimislahendused on osa ettevõtte filosoofiast, mis nõuab droonide juhtimaõppimise tegemist võimalikult lihtsaks. Lõppeesmärgiks on luua süsteem, mille haldamisega saab hakkama ka viieaastane laps.

PowerEgg tuleb müügile millalgi 2016. aasta jooksul, kuid selle hinda pole seni avalikustatud.