Sellega lükatakse edasi stardiaega, mis tegelikult pidi esialgsete plaanide järgi olema sel kuul. Mittetulundusühing SpaceIL, mis sondi kosmosesse saatmisega tegeleb, ütles AP-le, et neil puudub tähtaja edasilükkumise üle kontroll, probleemides olevat süüdi hoopis SpaceX, kelle raketiga sond kosmosesse viiakse. Firma olevat SpaceIL-i esindajatele lihtsalt teada andnud, et start lükkub edasi, mingeid põhjuseid ei täpsustatud.

Umbes pesumasina suurust sondi ootab ees karm teekond: Israel Aerospace Industries' tegevjuht Opher Doron selgitas, et sond teeb enne maandumist mitu tiiru ümber Kuu. Kohale jõudes on masina eesmärk saata Maale fotosid ning infot kuu magnetväljade kohta.

Sondiga on kaasas ka ajakapsel, milles peituvad fotod Iisraeli argielust, laste joonistused ning muud esemed, näiteks holokaustis ellujäänud juutide lood. "Loodetavasti võimaldab see arhiiv tulevikus Kuule jõudnud iisraellastel paremini mõista oma esivanemate ajalugu," selgitas SpaceIL-i üks asutaja Yonatan Winetraub.

95 miljonit dollarit maksma läinud kosmosemissiooni maksab suures osas kinni Lõuna-Aafrika juut Morris Kahn, kuid oma panuse on vabatahtlikult andnud ka mitmed teised annetajad.

Kui sond Kuule jõuab, saab Iisraelist neljas riik, kes on edukalt Kuul maandunud. Praegu kuuluvad sellesse eksklusiivsesse klubisse USA, Hiina ja Nõukogude Liit.