NASA on kinnitanud, et uusimat Tähesõdade osa vaatavad ka Maast mõnesaja kilomeetri kohal rahvusvahelise kosmosejaama pardal viibivad astronaudid. Kaaluta olekus viibivad filmisõbrad vaatavad „Star Warsi” kasutades jaama sülearvutit ja projektorit, kirjutab The Verge.

„Kinnitan, et jaama meeskond saab „Star Warsi” orbiidil olles vaadata. Millal, seda veel ei tea. Jaama saadetakse tavaliselt filmi digitaalne fail ja nad saavad seda mängida sülearvuti või tavalisel projektoriga, mis pardal on,” kirjeldas NASA kõneisik Dan Huot portaalile inverse.com.

Rahvusvahelises kosmosejaamas on päris muljetavaldav filmikogu rohkem kui 500 filmiga, milles on nii klassikalisi kosmosefilme nagu „Tulnukas” ja „2001 – kosmoseodüsseia” kui ka uuemaid hittfilme. Astronaudid vaatavad filme enamasti oma vabadel päevadel, näiteks trenažööril trenni tehes või siis korraldatakse eraldi filmiõhtuid, kus saabki muretult filmivaatamisele keskenduda.

Rahvusvahelises kosmosejaamas on parajasti käsil meeskonnavahetus, nii et ilmselt peavad kolm astronauti Randy Bresnik, Sergei Rjazanski ja Paolo Nespoli Star Warsi uut osa siiski Maal kinno vaatama minema.

Kosmosejaamas ootavad aga Aleksander Misurkin, Mark Vande Hei ja Joe Acaba, et uuel nädalal liituksid nendega uued kaaslased. Küllap õnnestubki neil kõigil koos peagi uus film ära vaadata. Väidetavalt on jaama pardal ka popkorni, mida filmiõhtul nosida.

„Star Wars: viimased jedid” on juba saanud kriitikute poolt enamasti kiita, internetileheküljel Rotten Tomatoes on selle keskmine hinne kõrge 93%. Eesti ametlik esilinastus oli eile, film on nähtav kõigis meie suuremates kinodes.
"Star Wars: viimased jedid" jõuab lõpuks kinodesse