Hariduselt on Rhawn Joseph neuropsühholoog, töötab ta parateadusliku väljaande Journal of Cosmology juures. Nüüd väidab ta, et eelmisel kuul olevat marsikulgur Opportunity kaamerate ette jäänud eluvorm Marsil ja NASA olevat sihilikult jätnud selle uurimata.

Seega kaebas Joseph NASA kohtusse.

Nimelt olevat ühel hetkel olnud pildis midagi suure seene taolist, mida 13 päeva varem võetud pildil sama koha peal ei olnud. Joseph üritab järjekindlalt tõestada, et tegemist olevat seenega.

"Keeldumine võtta lähifotosid erinevate nurkade alt, keeldumine teha mikroskoopilisi pilte sellest asjast, keeldumine väljastamast kõrgresolutsiooniga fotosid, on seletamatu, hoolimatult lohakas ja veider," süüdistab ta kohtuhagis NASA-t.

NASA väidab, et pildil oli hoopis kivitükike, mis lennanud eemale Opportunity rataste alt.

Vaata ka NASA fotosid sellest üsna kivi meenutavast tükikesest:

Siiani pole Marsilt elumärke leitud, kuigi alternatiivmeedia on ammu täis erinevaid detaile NASA  fotodest, millele on küll vahepeal lisandunud ka asju, mida sageli algselt NASA fotodel pole olnudki. Ja nagu väljaande The Register artiklis märgitakse, on ka Joseph tuntud Photoshopi-fännina.

Kuid nii nagu NASA üritab leida tõendeid elu kohta Marsil, on veel suurem kogukond, mis üritab fotomaterjali ebakvaliteetsuse, vahel lausa moonutamise teel tõestada, et elu olevat juba leitud. Ja loomulikult on süüdi "valetav" NASA, mis nende väiteid ei kinnita.

NASA paneb küll fotosid järjekindlalt internetti kõigile kättesaadavalt üles, ehk kui keegi neid ei uuri, pole just NASA ainsana süüdi. Kas aga antud juhul tõesti on tegemist olnud sihiliku faktide ignoreerimisega NASA poolt, peab selgitama juba kohtunik.

Joseph on küll ka materiaalselt huvitatud osapool, sest ta nõuab õigust "Marsilt leitud seenele" nime panna, samas peetakse väljaannet, mida ta esindab, teadusmaailmas pigem libauudiste kanaliks. Nii väidab Joseph, et tema olevat leiutanud mõiste "astrobioloogia" 2000. aastal, kuigi termin oli kasutuses juba pool sajandit varem.