Vanusepiire ei ole, ka varasemat lennukogemust tingimata ei nõuta, avadusi võetakse vastu detsembrist-veebruarini ja astronaudiprogrammi vastuvõetud järgmised isikud selguvad 2017. aastal.

Varem on vastu võetud kandidaate vanuses 26 kuni 46 eluaastat, ja kuigi NASA võtabki vastu reeglina USA kodanikke, on rahvusvaheliste koostööprogrammide raames väljaõppe saanud ka muude riikide kodanikke. Eestlastel on seega lihtsam saada astronaudiks Euroopa kosmoseagentuuri (ESA) kaudu.

Kahtlematult tuleb kasuks taotleja haridus, kuigi NASA otseselt ei eelistagi üht ülikooli teisele. Eelistatud on inimesed, kellel on kõrgharidus kas inseneriteaduses, bioloogias, füüsikas või matemaatikas, kõrgema teaduskraadi olemasolu on soovitav.

Kasuks tuleb kas kolm aastat tööd sarnases valdkonnas, enam kui 1000 lennutundi hävitajatega ja muidu kogemusi lennundusest. Sõjaväeteenistuse läbimine pole nõutav, kuigi militaarstruktuuridest värbamine toimubki omaette kanaleid pidi.

Tervislikule seisundile on karmid nõuded, et lennu ajal ettearvamatuid terviserikkeid ei ilmneks, ehk mida tervem inimene, seda suurem väljavaade astronaudiks saada. Ja võib eeldada, et ka sportlik vorm peab olema enam kui hea, muidu katseid ei läbi.

Astronaudikandidaadi palgaks on alguses 66 026 dollarit aastas, kvalifikatsiooni paranedes võib see kerkida 144 566 dollarini. Praeguse seisuga osaleb NASA astronautide koolitusprogrammides 300 inimest, kellest 47 on tegeliku astronautide korpuse liikmed. Hetkel on võimalikud küll vaid lennud rahvusvahelisse kosmosejaama ja tagasi, aga lähiaastatel peaks mehitatud lendude võimalused paranema oluliselt.