Kuid on üsna tõenäoline, et haruldasi kondensioonipilvi on nüüd esimest korda Pluuto taevas ka nähtud. Ja mitte vaid üht pilve, vaid ehk isegi paarikümmend, enamikus piirkonnas, kus öö ja päev parajasti vahetuvad. 99 protsendi kohal Pluutost on siiski pilvitu taevas.

Pluuto on ainus Neptuuni-tagune objekt Päikesesüsteemis, millel on tuvastatud atmosfäär, koosnedes enamikus lämmastikust, vähem ka metaanist ja vingugaasist, mis kõik on Pluuto pinnal asuvate vastavate jääde sulamisel auruna üles kerkinud. Sesoonsed muutused sealses uduses atmosfääris on juba varem teada. Pluuto atmosfäär meenutab pisut Neptuuni kuu Tritoni või isegi Marsi atmosfääri. Atmosfäär ulatub isegi 200 kilomeetrini kääbusplaneedi pinnast.

On põhjust arvata, et pilved Pluuto kohal koosnevad kas atsetüleenist, etaanist või vesiniktsüaniidist, kinnitab NASA. Paraku pole võimalik mõõta pilvede kõrgust ega isegi selgelt eristada neid maapinnal olevatest objektidest. Kuna New Horizons on juba edasi lennanud, pole avastust ka pikema ajaperioodi kohta kontrollida võimalik. Uut aparaati pole aga kellelgi plaanis sinna kanti niipea saata.

Õhurõhk Neptuuni pinnal on ligi 100 000 korda väiksem Maa õhurõhust, temperatuur kääbusplaneedi pinnal on miinus 233 kuni miinus 213 kraadi, atmosfääri kõrgemates kihtides (30 km kõrgusel) aga võib soojeneda miinus 163 kraadini.

New Horizons on juba Neptuunist 5,4 miljardi kilomeetri kaugusele eemaldunud, aga suure vahemaa tõttu edastab ikka veel mullu augustis kogutud andmestikku Neptuuni kohta Maa peale, vähemalt oktoobri lõpuni välja. Aparaadi kiiruseks on Päikese suhtes 52 100 km/h.