Plaani kohaselt tahavad venelased Kuule lennata juba 2030. aastaks ning selleks arendatakse välja uus kanderakett, mis on võimeline maalähedasele orbiidile (LEO) kandma vähemalt 103 tonni lasti, Kuu orbiidile suudaks sama rakett tarida aga 27 tonni varustust ja inimesi. Seega oleks vähemalt oma teoreetiliste võimete poolest arendatav kanderakett võrreldav NASA SLS kanderaketisüsteemiga.

Lisaks sellele on venelased juba varasemalt teada andnud, et arendavad Federatsija(Федерация) nime kandvat kosmoseaparaati, mis Sojuze asendama hakkaks. See platvorm plaanitakse valmis saada 2022. aastaks, esmalend on planeeritud 2023. aastal ning juba 2020ndate keskel võiks Rogozini sõnul aparaadiga süvakosmost avastama minna.

2027. aastal mindaks Federatsija toel Kuult proovi tagasi tooma, 2029. aastal külastataks Kuu orbiiti ning juba 2030. aastal võiks aset leida esimene mehitatud Kuu-külastus. Rogozini sõnul on tegemist esialgsete tähtaegadega, mida ta hea meelega ettepoolegi nihutaks.

Rogozini sõnul ei otsi venelased Maa kaaslaselt maavarasid, erinevalt ameeriklastest ja mitmetest eraettevõtetest, kellel samuti Kuu-tee jalge alla plaanis võtta on. Roscosmose juhi sõnul on venelaste plaan hoopis uurida, kuidas Kuud saaks rakendada selleks, et Maad asteroidide eest kaitsta.

Vene aeronautika- ja kosmosespetsialist ning endine Suhhoi lennukidisainer Vadim Lukaševitš kirjutas oma Facebooki lehel, et Rogozini juttu väga tõsiselt võtta ei tasu ning varsti võib mees Roskosmosest lausa kadunud olla. "Mitmed allikad on mulle öelnud, et Rogozini jutt oli viimane piisk karikasse. Nüüd räägivad kõik ta vältimatust tagasiastumisest," kirjutas ta.

Lisaks teatas Lukaševitš, et anonüümsete allikate sõnul võidakse kõik Roskosmose Kuu-projektid lähiajal rahapuuduse tõttu hoopiski katkestada. "Meie kosmoseprogrammi ootavad väga rasked ajad," kirjutas aeronautikaspetsialist Facebookis.