Praeguste plaanide kohaselt tõuseb kosmoserakett õhku juulikuu keskpaigas, mille pardal on orbiiter, maandur (Vikram) ja kuukulgur (Pragyan). Kava järgi maandutakse Maa kaaslasel 6. septembril. Algselt oli missioni algus plaanitud 2018. aasta märtsikuusse, kuid see lükati edasi esmalt aprilli ja seejärel oktoobrisse, et teha sõidukiga täiendavaid katseid.

"Me oleme valmis üheks kõige põnevamaks kosmosemissiooniks üldse," säutsus Indian Space Research Organization (ISRO) 1. mail. "Teiste eksperimentide seas on missiooni eesmärgiks uurida, kuidas kaevandada jäätmevaba aatomenergiat, mis võib väärt olla triljoneid dollareid," ütles ISRO esimees Kailasavadivoo Sivan.

Kui Chandrayaan-2 on edukas, saab Indiast esimene Kuu lõunapoolusele maandunud riik ning alles neljas riik, mis üldse Maa kaaslasele pehmelt maandunud. Tänaseni on suutnud Kuule maanduda kõigest USA, Nõukogude Liit ja Hiina. Viimati proovis Kuule maanduda Iisrael oma Beresheet sondiga, kuid maandur kukkus õnnetult maandumise viimases faasis vastu Kuu pinda puruks.

India on ka varasemalt Kuud uurinud - nende esimene - Chandrayaan 1 mission sai alguse 2008. aasta oktoobris. Selle käigus tiirles orbiiter 3400 korda ümber Kuu ning väljastas Kuu pinda suundunud sondi (nn impacter), mis avastas esmakordselt Kuu pinnalt veemolekulid.