Ilmneb, et mitte kõigi jaoks. Just sellise vägitüki võttis ette Red Bulli langevarjur ja BASE-hüpetega (need on hüpped ehitistelt ja näiteks kõrgetelt kaljudelt) tegelev Sean MacCormac. Ja ta ei hüpanud niisama, vaid otsustas äikesepilvel surfata.

Olgu öeldud, et juuresolevas Red Bulli videos hüppab ta lennukist välja siis, kui klipp on kestnud kaks ja pool minutit.

MacCormacil on enam kui 25 aastat taevasurfamise kogemust, ta on teinud enam kui 20 000 langevarjuhüpet ning hüpanud sadu kordi ka pilvedesse. Ent mitte sellistesse.

„Sellisesse pilve hüppad sa täie teadmisega, et sa liigud miiniväljal,“ sõnab ta.

Ehkki enne tormissehüppeid uuriti vastava tarkvaraga välja, milline võiks olla hüppeks äikesepilvesse kõige sobivam moment, võib staatilist elektrit tulvil keskkonnas ükskõik kust ükskõik millisel hetkel välgunool sinu pihta laksatada.

Pilvedes surfates liigub MacCormac läbi neis leiduvate kanalite ja tunnelite, et leida ohutuim teekond. Kõige intensiivsemad ja närvilisemad hetked tulid Floridas tehtud äiksessehüpete ajal ette öösel, kui välk sähvis umbes neljasaja meetri kaugusel.

„Nii ärevas olukorras tuleb lihtsalt katsuda olla võimalikult rahulik ja kogemust nautida,“ sõnab ta. „See on nii haruldane olukord, et tuleb katsuda seda hetke lihtsalt võimalikult palju endasse püüda. Värvid helendavad fantastiliselt. Kui sa juhtud peale sellisele hetkele, kui kusagil välk sähvatab, siis lööb terve pilv ebamaiselt helendama.„