Viimati startis astronautidega mehitatud kosmoselaev USA pinnalt aastal 2011, vahepealsel ajal on USA astronaudid kasutanud kosmosesõitudeks Venemaa rakette Soyuz ja maksnud iga astronaudi sõidu eest 86 miljonit dollarit (SpaceX'i hind on 55 miljonit). Tõsi, USAs on aastatel 2018 ja 2019 toimunud ka kaks kommertslendu, mille käigus toimetas Virgin Galactic mehitatud lennumasinad vastavalt 82,72 ja 89,9 kilomeetri kõrgusele (NASA seisukohalt algab kosmos Maast 80 km kõrgusel).

Demo-2 missiooni, mida kutsutakse ka Launch Americaks, eesmärgiks on lennutada kosmoselaeva Crew Dragon abil rahvusvahelisse kosmosejaama (ISS) NASA astronaudid Bob Behnken ja Doug Hurley.

Elon Muski ettevõttes SpaceX valminud kosmoselaeva lennutab Floridas asuvalt Kennedy kosmodroomilt taeva poole sama ettevõtte rakett Falcon 9. Kui ilm peaks väga halb olema - tõenäosus vihmaks ja pilvedeks on 40 protsenti -, toimub start laupäeval või pühapäeval.

Astronaudid peaksid ISSi pardale jääma vähemalt üheks kuuks, konkreetne missiooni kestus on veel määratlemata. Kosmosejaamaga põkkumiseks peab rakett saavutama kiiruse 27 000 km/h. Maale tagasi jõuab kosmoselaeva see osa, mis kannatab enamat kui 1600-kraadist kuumust ja ei põle seega atmosfääri sisenedes ära. See peaks maanduma Florida lähedale merre.

Otseülekannet homme hilisõhtul toimuvast stardist on võimalik vaadata allolevas videoaknas. Ülekanne kestab kuni kosmoselaeva põkkumiseni ISSiga. Starti on lubanud minna vaatama ka president Donald Trump.