36 000 kilomeetri kaugusel Maa orbiidil asuv jaam jõuaks sinna umbes 2021. ja 2025. aasta vahel. Jaama võimsus võiks olla üks megavatt 2030. aastaks ning juba 2050. aastaks plaanitakse gigavatise võimsusega jaama.

Sellisel jaamal puuduksid Maa-jaamadele omased piirangud (näiteks vaid perioodiline ehk päevane elektritootmine) ning Hiina teadlaste sõnul saaks seega Maale elektrienergiat toimetada 99 protsenti ajast, mis jaam kosmoses on. Samuti oleks jaam nende sõnul efektiivsem ning toodaks elektrit kuus korda intensiivsemalt, vahendab Engadget.

Hiinlased pakuvad välja, et elektrit võiks toota juba kosmoses ning Maale jõuaks see kas mikrolainekiirgusena või laseri abil.

Kuid heal plaanil on ka mitu takistust - üheks selliseks on näiteks elektrijaama kaal, mis hinnanguliselt võiks ulatuda kuni 1000 tonnini. Sellise raske laadungi kosmosesse toimetamine ühe korraga on keeruline ning seetõttu ongi lahenduseks välja pakutud jaama kosmoses robotide abil valmis ehitamist või 3D printimist.

Kuid tegemist ei ole kindlasti võimatu missiooniga - jaapanlased on juba pikka aega sama teemat uurinud ning leiutanud ka efektiivse mooduse, kuidas elektrienergiat kosmosest Maale transportida just mikrolainete abil. Samuti on sarnaste energiatranspordimehhanismide arendamisest teada andnud ameeriklased.