Futurism vahendab, et Hiina näitas riigi suurimal õhusõidukite näitusel Airshow China oma tulevase kosmosejaama keskmoodulit.

Tiangongi (eesti k. "taevapalee") nime kandva kosmosejaama tuumik on 17 meetrit pikk ning kaalub 54 tonni. Sinna sisse mahub kolm astronauti, kosmonauti või taikonauti, kuna jaam küll kuulub hiinlastele, kuid on avatud kõigile ÜRO liikmetele, on kohane kasutada kõiki kolme terminit.

ISS esimene moodul, venelaste loodud Zarja, jääb hiinlaste keskmoodulile nii mõõtudelt kui kaalult alla. 1998. aastal kosmosesse jõudnud ISS-i tuummoodul kaalub vaid 19 tonni ning on umbes 12,5 meetri pikkune. Samas kuulub praeguseks ISS-i juurde tohutult mooduleid, mis kaaluvad kokku 420 tonni ning mahuvad NASA sõnul jalgpalliväljakust pisut väiksemale alale.

Lisaks peamoodulile saab Tiangong AP andmetel veel kaks lisamoodulit, kus saab läbi viia teaduskatseid, samuti saab kosmosejaam päikesepaneelid, mis sellele elektrienergiat toodavad.

"Taevapalee" monteerimine peaks lõppema 2022. aastal. See sobitub ideaalselt ISS-i erruminekuga, mis praeguse plaani kohaselt toimub 2024. aastal.