Liwei lendas kosmoses Shenzhou 5 pardal ja tänu tema lennule sai Hiinast kolmas riik pärast USA-d ja Venemaad (ja selle eellast NSV Liitu), mis oma jõududega inimese kosmosesse on saatnud.

Ent hiljuti riigi kesktelevisioonis esinedes rääkis ta, et kuulis 21-tunnise missiooni ajal midagi kummalist.

"Üks ebatavaline olukord, millega ma kosmoses olles kokku puutusin, oli iga natukese aja tagant korduv koputus," ütles Liwei. "See ei tulnud laeva sisemusest, vaid pigem kõlas nii, nagu oleks keegi millegiga vastu kosmoselaeva kere koputanud - heli oli selline, nagu koputaks puuhaamriga vastu metallämbrit."

Liwei ütles, et müstiline hääl tekitas tas mõistagi ärevust ning ta vaatas läbi illuminaatori, et näha, mis seda põhjustada võiks - ent ei näinud midagi märkimisväärset. Huvitav on, et samasugust kopsimist kuulsid ka teised taikonaudid, kes lendasid Shenzhou 6 ja 7 pardal vastavalt aastatel 2005 ja 2008.

Seletusi kopsimisele on mitmeid. Üks versioon on, et tegemist võis olla vastu laevakeret lendava kosmoseprügiga, ehkki see on ebatõenäoline. Pisut vettpidavam näib variant, et kosmoselaeva kere temperatuur muutus, tõmbudes jäises kosmilises keskkonnas kokku ning just see oli helide tekitajaks.

Ka teised kosmoses käijad on kummalisi helisid kuulnud. Apollo 10 meeskond kuulis aastal 1969 ümber Kuu lennates seletamatut vilistamist, mis oli tõenäoliselt raadiolainete põhjustatud.