Teadlased loovad Ultima Thule kuju puhul paralleeli lumemehega, kelle keha koosneb kolme lumepalli asemel hoopis kahest. 27 000 kilomeetri kauguselt tehtud fotod näitavad, et tegemist on nn kontaktse binaarkehaga, mis koosneb kahest omavahel ühendatud ringjast moodustisest, millest üks on läbimõõdult teisest umbes poole võrra suurem. Teadlased on hakanud suuremat keha kutsuma Ultimaks ja pisemat Thuleks.

Just selline näeb Ultima Thule välja

Lisaks selgus peale taevakeha kuju ka selle värvus - mitme eri mõõteseadetega tehtud kujutised võimaldavad kokku panna üpris täpse mudeli sellest, milline taevakeha reaalselt välja näeb. Selgus, et tegemist on punakaspruuni kehaga, mille liitekoht on ülejäänud pinnast pisut heledam. Teadlaste sõnul põrkusid kehad omavahel umbes sama kiirusega, mis väiksemasse plekimõlkimisse sattunud autod, kuid sellele vaatamata on liitekoht piltidelt hästi näha.

Järgmiste nädalate ja kuude vältel saabub New Horizons sondilt veel palju väärtuslikku infot, sealhulgas rohkem kõrge eraldusvõimega fotosid. "Me saame kirjutada Ultima Thule ja päikesesüsteemi raamatusse täiesti uued peatükid," rõõmustas New Horizons sondi projekti juht Helene Winters. Samal ajal üritavad teadlased välja mõelda, kuhu nad Kuiperi vöös asuvat sondi järgmiseks lennutama hakkavad.