Kuigi ka varem oli ähmane klõps komeedist olemas, siis nüüd püüdsid Hawaiil asuva Gemini observatooriumi astronoomid selle ka detailsemale pildile. Täpsemalt kasutati kahe lainepikkuse spektrogrammidel põhineva komposiitpildi tegemiseks Gemini põhjateleskoobi spektrograafi.

"Kujutis sai võimalikuks, kuna Gemini on võimeline kiirelt reageerima erinevatele nähtustele ning seega püüdma fookusesse sellised taevakehad, millel on väga lühikene vaatlusaeg," selgitas vaatlusi koordineerinud Andrew Stephens observatooriumi kodulehel oleva pressiteate vahendusel.

Pildil on hästi näha saba, mis on iseloomulik just komeetidele ning on võimaldanud mõistatusliku taevakeha tüübi määramist. Kuna Oumuamual saba ei olnud, rõhutavad teadlased ka seda, et tegemist on esimese tähtedevahelise sabaga taevakehaga, mida on märgatud meie päikesesüsteemi poole suundumas.

Foto muudab tähelepanuväärseks veel asjaolu, et Maalt vaadelduna jääb C/2019 Q4 hetkel suhteliselt Päikese lähedusse ning seetõttu on selle vaatlemine keeruline. Hüperboolse liikumisteega keha liigub aga lähemate kuude jooksul paremasse asendisse, mis lihtsustab selle vaatlemist ning võimaldab ilmselt kehast veelgi paremate piltide tegemist.