Farout-i kaugus Päikesest on 120 AÜ-d, FarFarOut asub aga veelgi kaugemal, lausa 140 AÜ kaugusel (üks AÜ = astronoomiline ühik = Maa keskmine kaugus Päikesest). Vaatamata sellele, et teadlased teavad, kus keha asub, pole neil tegelikult siiani õrna aimugi, millega tegemist on. Selle põhjuseks on keha kummaline avastamislugu.

Nimelt on taevakeha avastamise taga sama seltskond teadlasi, kes avastas FarOuti - Scott Sheppard, David Tholen ning Chad Trujillo. Mõistatuslikku planeet X-i otsivad astronoomid on juba leidnud kõiksugu erilisi planeete, näiteks tuvastati eelmise aasta oktoobris rohekas planeet, mis sai hüüdnimeks "paharet".

Sheppard pidi nimelt 20. veebruaril avalikul ettekandel tutvustama oma uurimistöö tulemusi, lumetormi tõttu aga lükkus ettekanne ööpäeva võrra edasi. Sheppard ei kavatsenud käed rüpes istuda ning hakkas läbi vaatama varasemalt kogutud teadusandmeid. Nii avastaski ta FarFarOuti.

Seega sai Sheppard juba järgmisel päeval toimunud esitlusele minna värskete andmetega ning anda teada meie päikesesüsteemi uue kõige kaugema keha avastamisest. Kuna avastus on niivõrd värske, ei ole taevakeha kohta väga palju teada. Teadlaste hinnangul võib keha analüüsimine ning selle orbiidi täpne paika panek võtta selle hiiglasliku orbiidi tõttu aasta kuni kaks aega.

Arvestades, kui palju taevakehasid Sheppardi juhitud astronoomide rühm juba avastanud on, võime tõenäoliselt juba paari kuu pärast oodata teateid uutest müstilistest taevakehadest.