Seda, missugune see robot või robotid välja võiks näha, agentuur aga veel ei tea ning ongi nüüd palunud abi. Esitatavad ettepanekud peaks keskenduma ühele neljast paika pandud kategooriatest, mille raames ESA ettepanekuid ootab:

  • Robotsüsteemiga koobastesse pääsemine ja nende avastamine
  • Koobastes navigeerimine ja nende kaardistamine
  • Side/elektrisüsteemide planeerimine, mis ulatuks pinnalt või orbiidilit koobastesse
  • Millised teadusinstrumendid roboti pardal võiks olla


Taustaks veel nii palju, et kavas on minna avastama Kuu merede all olevaid tõenäoliselt vulkaanilise päritoluga koopaid. Arvatakse, et need koopad asuvad piisavalt sügaval taevakeha pinnas ning nende seinad on piisavalt paksud, et inimesed võiksid neid teatud tingimustel varjendi või elukohana kasutada. Lisaks sellele on võimalik, et sügavamal Kuu pinnas olevad koopad võimaldavad ligipääsu kas veele või taevakeha põues peituda võivatele teistele ressurssidele.

ESA on pakkumiste esitamiseks mõeldud kodulehel välja toonud ka terve hulga piiranguid, millega ideede generaatorid kindlasti kursis peaks olema ning sellest lähtub, et robot peaks olema üpris võimekas. Näiteks peaks see olema suuteline kuidagi pääsema vähemalt 30 kuni 100 meetri sügavusele, samuti suutma vältima looduslikke takistusi, näiteks kaljusid, suuremaid kivimürakaid ja tolmu.

Hetkel on täiesti lahtine isegi see, millisel kujul robot olema saab. Ideede jahtimise projekti eest vastutav Loredana Bessone ütles väljaandele Space.com, et on täiesti võimalik, et tegemist on üksiku kulguriga, kuid välistatud ei ole ka hübriidsüsteem, mis koosneb näiteks satelliidist ja kulgurist ning töötab tervikuna.

Oma ideid on võimalik jagada veel 29. septembrini, siis hakkab mõtete hindamise periood ning 1. novembriga saab ettepanekute kogumise projekt lõpu.