Praeguseks on juba sõlmitud Prantsusmaa raketitootja ArianeGroupiga aastane leping, mille käigus uuritakse regoliidist ehk Kuu pindmisest kihist ressursside sünteesimist, vahendab The Telegraph.

Regoliit moodustab Kuu pinnast pealmise, umbes nelja meetri sügavuse kihi. See koosneb peamiselt savist, klaasiosakestest ning keemilistest ühenditest, näiteks raudoksiidist. Arvatakse, et kihist on võimalik ammutada hapnikku, vett ning isegi kütuse tegemiseks vajalikke ühendeid.

ESA üritabki nüüd välja selgitada, kas vaid Kuu pinnast saadavate resursside abil ära elamine on võimalik. "Kosmoseresursside kasutamine on jätkusuutliku kosmoseavastamise võti ning selle uuringu eesmärk on aidata ESA-l järgmise kümne aasta jooksul toimuma hakkava kosmoseavastuste perioodi juures konkurentsis püsida," selgitas ESA kosmoseavastuste osakonna juht doktor David Parker.

Lisaks sellele, et regoliidist loodavad vahendid aitaks inimestel Kuul elada, oleks need ka aluseks tulevaste kosmosemissioonide õnnestumiseks - loodud tehnilisi lahendusi saaks kasutada ka teistel planeetidel vajalike ressursside tootmiseks.