Hetkel praktiseerib ESA erinevates allüksustes Itaalias, Hispaanias ja Hollandis kuus eestlast, mis tõestab, et Eesti on suurepärane hüppelaud kosmosevaldkonnas karjääri alustamiseks. Eestlastest praktikandid tegutsevad väga erinevates põnevates valdkondades. Praktikateemad hõlmavad näiteks satelliidiandmete abil noorte täheparvede uurimist või metsade seisukorra ja kliima jälgimist.

Uuritakse ka, milliseid materjale saaks kasutada kosmoses ning 3D printimist elu rajamiseks teisel planeedil, tegutsetakse kosmosemissioonide kommunikatsiooni, tarkvaraarenduse ja online arhiivide haldamise alal.

Taaskord on magistrantidele või värsketele magistritele avanenud võimalus kandideerida aastasele praktikale Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) allüksustesse üle Euroopa. Kandideerima oodatakse ka neid, kellel pole eelnevat kosmosealast haridust või töökogemust. Taotlusi saab esitada kuni 16. detsembrini ESA tööpakkumiste veebilehel.

Euroopa Kosmoseagentuuri Young Graduate Trainee praktikaprogramm on mõeldud magistrikraadiga või magistriõpingutega lõpusirgel olevatele noortele, kes saavad kandideerida omal valikul ühele 108-st praktikapakkumisest. Kandideerima oodatakse väga erinevate erialade noori, nii tehnilisema taustaga inseneri, füüsika, matemaatika, IT ja geoteaduste valdkonnast kui ka näiteks bioloogia, biomeditsiini, õigusteaduse, haridusteaduse, kommunikatsiooniteaduse, halduse- ja ärikorralduse erialadelt.

ESA-s praktiseerimine annab võimaluse panustada rahvusvahelistesse projektidesse, osaledes näiteks kosmosemissioonide ettevalmistamisel ja juhtimisel, IT tugisüsteemide loomisel ja tarkvara arendamisel. Tööd pakutakse ka küberturvalisuse tagamisel, 3D hoonete ja ökosüsteemide loomisel toetamaks elu teisel planeedil, satelliitide ehitamisel, kliimamuutuste jälgimisel ja äriinkubaatorite koordineerimisel.