Port Authority of New York and New Jersey (PANYNJ) on kahe osariigi sildu, tunneleid, sadamaid ja lennuvälju haldav ametkond, selle esimees on seega isik, kelle otsustest sõltub otseselt ka nii mere- kui ka lennuliiklus. David Samson, vabariiklasest poliitik, oli selle esimeheks aastail 2011-2014, omades ka täit võimu Newarki lennujaama üle, kus United kontorit peab, vahendab FlightGlobal.

Samson, kellel on maakodu Columbias Lõuna-Carolinas, käis lennufirmale peale, et see avaks otseühenduse Newarki ja Columbia vahel, selgelt oma võimu kuritarvitades. Samson ise tunnistas end lõpuks korruptsioonis süüdi ja teda ähvardab kuni 24-kuuline vanglakaristus. United Airlines on aga sunnitud leppima hiigeltrahviga, et seonduv pistiseskandaal ära siluda.

United oli kohe alguses kinnitanud Samsonile, et liin ei tasu end ära, kuid pidi kõrgemalt tulnud survele järele andma. United taaskäivitas selle lennuliini septembrist 2012 kuni märtsini 2014, ning kõrge ametnik Samson kasutas sel ajal lennuliini 27 korda.

Lennuliini kutsutigi pilkamisi "Esimehe lennuks" või siis "Samson Airiks".