Golden Spike avalikustas 2012. aasta detsembris kavatsuse hakata Kuule saatma kaheinimese-reisilende, vahendab Space.com.

Teadlastele olulise teabe võimalikult tõhusaks kogumiseks turismiekspeditsioonide raames kavatseb kosmonautikafirma läkitada Kuu pinnale enne inimesi mehitamata kulgurid, mille ülesandeks on koguda pinnaseproove suuremalt kuualalt kui meeskond kuundumisbaasist startides suudaks. Mehitatud kosmosesõiduki kuundumisel ootavad kulgurid meeskonda missioonikava kohaselt juba ees.

Honeybee Robotics on mainekate klientide, nt NASA ja USA kaitseministeeriumi tellimusel projekteerinud ja konstrueerinud planeediproovide võtmiseks mõeldud aparatuuri juba veerand sajandit; muu hulgas on nende osalusel valminud kolm viimatist NASA Marsi-maandumisseadet. NASA marsikulgurite Spirit ja Opportunity arsenali kuuluvad kivilihvimisriistad on Honeybee inseneride töövili, nagu ka USA kosmoseagentuuri Marsi-maanduri Phoenix tarbeks loodud jäise pinnase kogumise seade (ehk nn “Phoenixi kopp”, ingl Phoenix Scoop) ning kulguri Curiosity pinnaseproovide käitlussüsteem ja tolmueemaldusseade.

Esmalt planeeris Golden Spike Kuu-reisilendude hinnaks 1,5 miljardit dollarit ühe reisija kohta, kuid on seejärel avaldanud lootust, et hinda on võimalik meediakajastuse ning lendude-teemaliste kaupade turustamise õiguste müümisega alandada umbes 750 miljonile dollarile, nagu rääkis ajakirjanduse esindajatele mullu Colorado osariigis Colorado Springsis toimunud USA 29. riikliku kosmosesümpoosiumi raames Golden Spike’i president ja tegevjuht Alan Stern. Potentsiaalsete Kuu-turistide hulgas on riigipäid, suurettevõtete juhte ja eraviisilise rahastusega kliente.

Ettevõtted loodavad oma kulguri konstruktsiooni esimese testimisvooruga lõpule jõuda millalgi 2014. aasta keskel.