Maast umbes kaks korda suurem ja kaheksa korda raskem planeet ei ole Maale sobivaks asenduseks, kuid tegemist on sellele vaatamata esimese leitud planeediga, mille pinnatemperatuur oleks inimestele eluks sobilik ning millel ka vett leidub. "See ei ole teine Maa, kuna see tiirleb ümber punase kääbuse tüüpi tähe," selgitas uurimisrühma üks liikmetest Angelos Tsiaras.

Punased kääbused on Päikesest väiksemad, jahedamad ning tuhmimad, kuid nende peamine probleem inimeste tähesüsteemi asustamise seisukohast seisneb ebakorrapärastes ja võimsates kiirguspursetes, mis inimestele ohtlikud võivad olla. "Sellised kosmoseilma tingimused on kindlasti oluliselt vaenulikumad kui Maal," tõdes Tsiaras.

Teadlaste sõnul võib Maast 111 valgusaasta kaugusel olev planeet olla ka üleni veega kaetud, kuid täpsem info selliste oletuste kinnitamiseks hetkel puudub. Nii atmosfääri õhuniiskuse, pilvede tiheduse kui ka pinnal oleva vee hulga määramiseks on vaja koguda rohkem andmeid. Hetkel on vaid teada see, et vett planeedi atmosfääris on ning ka temperatuur on inimestele sobilik, jäädes planeedi eri piirkondades -73 ja 66 kraadi vahele.

Ilmselt võiks planeedi edasiseks uurimiseks kõige sobilikum olla 2021. aastal kosmosesse jõudev James Webbi nime kandev kosmoseteleskoop, mis on Hubble'ist märkimisväärselt võimekam ning võimaldaks seega planeeti täpsemalt uurida. "Meie avastus muudab K2-18b kindlasti üheks kõige huvitavamaks tulevaseks uurimisobjektiks," ütles samuti töörühma kuulunud Londoni Ülikooli astrofüüsika professor Giovanna Tinetti.