Ka "väikesteks veekarudeks" nimetatud loimurid on mikroskoopilised nelja paari jalgadega olendid, kes on võimelised üle elama väga keerulisi elutingimusi. Näiteks on teada, et nad on võimelised elutsema kuni 271 kraadises külmas, 150 kraadises kuumuses, vaakumis, keevas alkoholis ja kõrge kiirgusega aladel.

Beresheeti missiooniga seotud Arch Mission Foundation saatis loomakesed kosmosesse eesmärgiga luua Kuule omapärane Noa laev. Lisaks loimuritele saadeti sinna ka hunnik informatsiooni Maa kohta ning inimeste DNA-d.

Loimurid olid Kuule saadetud anabioosiseisundis, ehk sisuliselt kaitsvas talveunes, kus neil kaovad kõik nähtavad elutunnused. Niimoodi on mikroskoopilised olendid küll võimelised ekstreemsed olud üle elama, kuid nad ei kohane ümbritsevate tingimustega eales ning on võimelised sellises olekus eksisteerima maksimaalselt 30 aastat.

"Sellises seisus on neid võimalik laboratooriumis taas niisutada ning üles äratada," selgitas Arch Missioni üks asutajatest Nova Spivack. Tema sõnul on suure tõenäosusega võimalik ka vähemalt osad õnnetuse üle elanud loimurid taas ellu äratada.

Miks loimurid Kuule saadeti? Missiooni asutajad loodavad, et loimurid ning aparaadiga kaasas olnud info võiks tulevikus vajadusel olla üks võimalus inimkonna ja Maa elanikkonna taas "ellu äratamiseks". "DNA ja meie poolt kaasa pandud rakud võiks olla aluseks inimrassi ja taimede ning loomade taasloomiseks," selgitas Spivack.