Tehnoloogiaguru Elon Muski poolt 6. mail 2002 asutatud ja endiselt juhitud kosmosefirma saadab esimest korda inimesed ilmaruumi – täpsemalt ISS-i ehk rahvusvahelise kosmosejaama pardale ja tagasi. See toimub praeguse plaani järgi 27. mail.

SpaceX sõlmis mehitatud missiooni aluseks oleva lepingu NASA ehk USA kosmoseagentuuriga 2014. aastal; samasuguse lepingu sai konkurent Boeing.

SpaceX-i esimene mehitatud missioon toimub kosmosesõiduki Crew Dragon pardal, millele astuvad ameeriklased Robert Behnken ja Douglas Hurley. Nad on senise karjääri jooksul kosmoses veetnud vastavalt üle 708 ja 683 tunni.

USA-le on märgilise tähendusega, et see on esimene kord ligi kümne aasta jooksul (pärast aastat 2011), kui ameerika astronaudid Ameerika pinnalt Ameerika laeval kosmosesse jõuavad. See on tähtis nii prestiiži kui ka seetõttu, et ise teha on odavam kui venelaste Soyuziga kihutada.

SpaceX-ile meeldib ka ära märkida, et nad jõuavad mehitatud missioonini kiiremini kui Boeing, mil oli sama eesmärgi täitmiseks umbes 40% rohkem raha (4,2 miljardit USA dollarit vs 2,6).