Starshipi nime kandev kosmoselaev tõuseb Muski sõnul esmakordselt õhku ühe kuni kahe kuu jooksul ning on võimeline lennutama nii kaupasid kui ka inimesi Kuule, Marsile või mujale meie päikesesüsteemi. Esimene lend saab aga olema vaid umbes 20 kilomeetri kõrgusele ning pärast kõrguse saavutamist maandub rakett taas Maal.

Muski ettevõtte loodud kosmoselaevade keskmes olev idee on taaskasutamine - igaks kosmoselennuks ei ole vaja luua eraldi raketti, vaid kaupu kosmosesse saatvad raketid on võimelised pärast kapslite kosmosesse toimetamist uuele maanduma ning seejärel saab neid järgmisel korral uuesti kasutada.

Esimesed inimesi kosmosesse viivad missioonid võiks Muski sõnul toimuda juba järgmisel aastal. "See on põhimõtteliselt nagu kosmose püha graal," ütles Musk. "Kriitiline läbimurre, mis meil on vaja teha, et muuta kosmosesse lendamine sama lihtsaks kui lendamine ning muuta meid tõesti kosmoses rändavaks tsivilisatsiooniks."

Paika on pandud ka esimene reisija, kes umbes 120 meetri kõrguse terasest raketiga kosmosesse põrutab. Eelmisel aastal teatas Musk, et selle au saab endale jaapanlasest miljardär Yusaku Maezawa. Lisaks Maezawale siirdub orbiidile ka rühm kunstnikke, kelle eesmärgiks on oma imelise reisi põhjal kauneid taieseid luua.

Sellest, miks Musk raketi just terasest ehitas, loe rohkem SIIT.