„Väga palju sõltub mahust, aga ma olen kindel, et kolimine Marsile (tasisõidupilet on tasuta) maksab ühel päeval vähem kui 500 000 dollarit ja võib-olla isegi alla 100 000 dollari. Piisavalt madal hind, et enamik inimesi arenenud majandusega maades võivad oma maja Maal maha müüa ja kolida Marsile, kui soovivad,” kirjutas Musk pühapäeval Twitteris, vahendab NBC News.

Sada reisijat mahutav Starship viiakse Maa orbiidile hiiglasliku raketiga Super Heavy ning jätkab siis oma teed Marsile või Kuule või kuhu iganes – Muski sõnul võib laev sõita paljudesse kohtadesse päikesesüsteemis. Super Heavy naaseb Maale, teeb vertikaalse maandumise ja lendab uuesti mitmeid kordi.

Nii Starshipi kui ka Super Heavy kiire ja korduv taaskasutus on võtmetähtsusega Muski visoonis ambitsioonikast, aga taskukohasest kosmosereisimisest. Sellele aitab Muski sõnul kaasa ka värske muudatus Starshipi ehituses: laev ehitatakse roostevabast terasest, mitte kallimast süsinikkomposiidist, nagu algselt plaaniti.

„See ei pruugi tunduda mõeldav, aga ma arvan, et on võimalik ehitada Starship/Super Heavy vähema eest kui Falcon 9,” kirjutas Musk teises säutsus pühapäeva õhtul, viidates SpaceX-i raketile Falcon 9.

SpaceX plaanib oma esimesed Marsi-missioonid Starshipi ja Super Heavyga välja lasta 2020. aastate keskel. Starshipi prototüüp võib aga õhku tõusta väga varsti.