Esinemisel Hongkongis StartmeupHK festivalil, kinnitas Musk, et hiljemalt aastal 2020 on ta ka ise oma kosmosealusega rahvusvahelises kosmosejaamas ära käinud, ning selle eesmärgi saavutamises pole midagi keerulist. Falcon-raketiga teele saadetud kosmosekapsel Dragon toimetab niigi juba varustust kosmosejaamale, mehitatud lennud on juba rohkem ametlike lubade kui tehnika taga kinni.

"Ma ei tea, võibolla nelja või viie aasta pärast oleks meeldiv kosmosejaamas käia," teatas Musk. "Ja mis puudutab esimesi lende Marsile, loodame me sellega hakkama saada umbes aastal 2025. Üheksa aasta pärast või sinna kanti."

Musk ei tunne ka ise mingit hirmu kosmoselendude ees. "Sa lihtsalt hõljud ruumis, selles pole ju midagi keerulist," viitas ta kaaluta oleku efektidele.

Aastail 2011-2009 käis Vene kosmoselaevadega turistina kosmoses kokku seitse isikut, kes maksid alguses 20, lõpus juba 40 miljonit dollarit oma lennu eest, ning sel ajal Elon Musk veel selliseid summasid lauale ei pannud. Kui Musk Dragoniga kosmosejaamas ära käiks, poleks ta küll esimene turist seal, aga nähtavasti esimene, kes saaks kamandada oma enda kosmoselaeva.

Lendu Marsile siiski Musk kerglaselt ei võta. "Lend Marsile saaks kindlasti olema raske ja ohtlik ning sellel võib ilmneda kõikvõimalikke probleeme. Kui sa tahaks midagi mugavat ja turvalist, siis lend Marsile oleks hirmus valik. Kuid lend Marsile oleks järgmine loomulik samm (inimkonnale)."

Musk rääkis mehitatud lendudest Marsile juba 2009. aastal, ehk mitu aastat enne kui Bas Lansdorp hakkas Mars One koloniseerimisprogrammist rääkima. 2010. aastal lubas Musk teatavasti, et kavatseb ise jääda kunagi pensionile Marsil (s o vanaduspõlveks koliks ta Maa pealt minema), kuigi see pole nähtavasti niipea päevakorras.

Nüüd ta küll ei pakkunud tuumapommide heitmist, et Marsi keskkonda ja pinnavorme terraformingu korras oluliselt inimestele talutavaks muuta. Küll räägib ta jätkusuutliku, ise toime tuleva linna rajamisest Marsile, kui esimesest sammust enne kaugemate tähesüsteemide juurde lendamist. Kannab see siis Mars One või mõne muu ettevõtte kirju.

Mars One plaanid kolooniat Marsil püsti panna on samal ajal nihkunud 2023. aastast kaugemale. Nad sõltuvad küll nii rahakogumise edukusest kui ilmselgelt ka SpaceX-i valmisolekust:

Oma uuendatud Falcon-Dragon raketi-kosmoselaeva arengust kavatseb Musk märksa põhjalikuma ettekande teha septembris Mehhikos toimuval konverentsil. NASA ootab, et SpaceX’i Crew Dragon ja Boeingu CST-100 Starliner oleks võimelised esimesi mehitatud lende alustama juba 2017. aastal.