Inimkonda see muidugi ei puudutanud, sest evolutsioon polnud veel inimlaste meisterdamisega valmis saanud, aga looma- ja taimeriik võttis oma annuse seda tuleleeki vastu. Komeet on sisenenud Maa atmosfääri leegitseva lööklainega, ning enne Maani jõudmist plahvatanud.

Dinosauruste hävingut see enam kaasa ei toonud, sest need olid välja surnud juba ligemale 38 miljonit aastat varem, ja kuigi oligotseenis räägitaksegi kliima jahenemisest ja merepinna alanemisest, siis selle lõppu ei saa ka komeedi kokkupõrkega seletada. Enamvähem samal ajal 28-26 miljonit aastat tagasi leitakse USA-s Utah osariigi aladelt jälgi ajaloo ühest rängimast plahvatusest, kui La Garita kaldeera endalt "korgi" pealt paiskas. Ja oligotseeni lõpuks (20 miljonit aastat tagasi) sai Antarktika oma tänase jääkatte.

Rühm
Vabariigi teadlasi jõudis nüüd pika uurimise järel kokkuleppele, et kunagise komeediplahvatuse tõttu (u 28 miljonit aastat tagasi) on tuline lööklaine tapnud kõik oma teelt ja külvanud 6000 ruutkilomeetrise ala Saharas üle silikaatklaasiga.

Nende järeldus peaks andma ka esimese kindla aluse rääkida komeedi kunagisest kokkupõrkest maaga, samas kui enamasti on nn "väljasuremissündmusi" seostatud asteroidiplahvatustega.

Eotseeni-oligotseeni juba selleks ajaks toimunud "väljasuremissündmust" 33,5 miljonit aastat tagasi igatahes ei saa kummagi plahvatusega seostada. Järgmine, oluliselt väiksem "väljasuremissündmus" algas kümme miljonit aastat hiljem. Seega, kui komeet tabaski Maad, siis sellega vist üleilmset katastroofi ei järgnenud.

"Komeedid külastavad alati meie taevast - nad on räpased lumepallid, kus jää on segatud tolmuga - kuid kunagi varem ajaloos ei ole komeedilt pärinevat materjali leitud Maa pealt," kommenteeris Witwaterstrandi ülikooli professor David Block Johannesburgist meediale.

Egiptuse liivast on leitud tõendeid, et komeedi kokkupõrge on kuumutanud maapinda isegi 2000 kraadini Celsiuse järgi. See "ränidioksiidi meri" oli tuntud juba antiikajal, ka vaarao Tutankhamuni ehteid pärineb sealt.