Kosmosenädala jooksul viiakse kokku kosmose- ja digitaalsed kogukonnad, samuti tehakse põhjalik ülevaade Euroopa Liidu Copernicuse (Maa kaugseire) ja Galileo (Euroopa oma navigatsioonisüsteem) satelliidiprojektidest.

Euroopa kosmosenädal on tihedalt täidetud erinevate ettevõtmistega väga erinevatele huvigruppidele, alates Euroopa kosmosepoliitika kujundajaist ning lõpetades idufirmade asutajatega. Sündmuste seas on näiteks Garage48 kosmose häkaton, ESA kosmoseäri inkubaatori avamine, Horizon 2020 konverents ning glamuurne kosmoseauhindade tseremoonia. Sündmusi korraldatakse kokku üheksas erinevas paigas.

Peaesinejate seas on ka Euroopa Komisjoni liige, üks juhtivaid Euroopa kosmosestrateegia loojaid Elżbieta Bieńkowska, Euroopa Kosmoseagentuuri peadirektor Johann-Dietrich Wörner, Euroopa navigatsioonisatelliitide agentuuri tegevdirektor Carlo des Dorides, Eesti ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo jt.

Euroopa kosmosenädalat korraldavad ühiselt Euroopa Komisjon, Eesti kui praegune EL eesistujariik, Euroopa Kosmoseagentuur ning innovatsioonivõrgustike looja AZO Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen.

Nagu ütles kosmosenädala Eesti-poolne peaorganisaator, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kosmosevaldkonna ekspert Paul Liias, on nüüdseks põhisündmused paigas ja lähikuudel täpsustatakse programmi ning esinejaid.

Ta lisas, et Eesti ettevõtetele ja idufirmadele on kosmosenädal hea võimalus end kosmosesektoriga rohkem kurssi viia ja uusi kontakte luua. „Kosmosesektori areng soosib väga Eesti IKT ja tehnoloogiaettevõtteid. Seda kinnitab ka asjaolu, et ESA Eesti ettevõtted on suutnud tuua ESA-sse tehtud investeeringu kosmoseprojektidega tagasi ning tulevikus aidatakse kaasa ESA digitaliseerimisele,“ lisas ta.

Euroopa kosmosenädala täpne programm on kirjas siin.

Rohkem ja pidevalt uuenevat infot kosmosenädala kohta leiad siit.