Videos näeb, kuidas New Shepard õhku tõuseb ja inimeste transportimiseks mõeldud kapsli nimega Crew Capsule 2.0 kümnete kilomeetrite kõrgusele toimetab. Seejärel laskub kanderakett tagasi stardiplatvormile; seda on võimalik hiljem uuesti kasutada just nagu näiteks SpaceXi Falcon 9 rakette.

Ka kapsel maandub, tehes seda kolme langevarju ja väikeste põtkurite abiga üliaeglaselt, vaid kiirusel 1 miil tunnis (1,6 km/h).

Väidetavalt on tegu suure edusammuga Blue Origini kosmoseturismi plaanide osas. Kosmosepoliitika ekspert ja kosmoseajaloolane John Logsdon ütles Business Insiderile, et ettevõte võib juba tuleval aastal oma töötajaid kosmosesse viia. "Nad on loonud väga hoolika, samm-sammult kulgeva programmi selleks, et New Shepard kvalifitseeruks reisijate lennutamiseks ja eksperimentide läbiviimiseks," ütles ta. "See katse tundub olevat väga pikk samm õiges suunas."

Blue Origin loodab, et tulevikus saavad nad hakata inimesi teisele poole Karmani joont saatma. See on tinglik piir merepinnast 100 km kõrgusel, millest kõrgemal on kosmos. Umbes selles kõrguses tekivad ka näiteks virmalised. Nende vahele lennutatakse muidugi inimesi, kel on välja käia korralik piletiraha. Seda summat ei ole veel välja öeldud, kuid teised suborbitaalsete kosmoselendude alal tegutsevad ettevõtted on üksikpileti hinda kujutlenud umbes 200 000 dollari kanti.

Kapsli trajektoor on eeldatavasti kaarekujuline. Kui see tagasi Maale langeb, kogevad reisijad mõne minuti jooksul ka mikrogravitatsiooni ehk kaaluta olekut ja näevad Maast vägevaid vaateid - aknad on kapslil suured.

Ka teisipäeval, kui katse toimus, oli kapslis reisija, aga mitte lihast ja luust, vaid tegu oli mannekeeniga, kelle (või õigemini mille) puhul vaadeldi, millist mõju avaldavad sellele raketi stardikiirus (3218 km/h), mikrogravitatsioon ja kapsli maandumine.

Lodgson märgib, et sellise raketiga Maa orbiidile asja ei ole. Selleks, et sinna jõuda, on vaja arendada kiirus 28 000 km/h, ent New Shepardi tippkiirus on umbes 4800 km/h.

Tulevikus võib see aga teoks saada. Blue Originil on töös ka võimsam rakett New Glenn, mis peaks suutma jõuda orbiidile ja toimetama sinna ka umbes 45 000 kilogrammi kasulikku koormat - see on sama, nagu võtaks rakett kaasa kümme aafrika elevanti. Niisuguse raketiga oleks võimalik juba inimesi ja varustust Kuu pinnale viia.