Rein ütles ajakirjale Science, et nad jooksutasid simulatsioonides eelmisel teisipäeval leidur-miljardär Elon Muski ettevõtte SpaceX poolt raketiga Falcon Heavy kosmosesse saadetud Tesla Roadsteri orbiiti miljonite aastate võrra edasi tulevikku.

Teadlased ütlevad, et selle aja jooksul võib muidugi palju juhtuda ja mida edasi, seda ähmasemaks pilt muutub. Siiski selgus nende rehkendustest, et Tesla elliptiline orbiit, mis korduvalt Marsi, Maa ja Veenuse orbiitidega lõikub, toob auto (ja raketi teise astme, mille külge see siiani kinnitatud on) mitmel puhul Maale üsna lähedale. Esimene seesugune lähimöödumine toimub juba aastal 2091.

Seejärel ei tohiks simulatsioonide järgi järgmise paari tuhande aasta jooksul Tesla ja Maa teed kuidagi ristuda. Kuigi see ei ole ka päris kindel. "Me ei saa üle paarisaja aasta midagi kindlat väita, sest auto orbiit on kaootiline, võime vaid statistilisi prognoose teha," ütles Rein.

Kokku jooksutasid teadlased 240 erinevat simulatsiooni. Neist selgus, et järgmise miljoni aasta jooksul on tõenäosus, et Tesla Maale otsa põrkab, 6%. Kui ajas juba kolm miljonit aastat edasi kerida, siis kasvab Maa ja Tesla kokkupõrke tõenäosus 11% peale.

Marss pääses iga simulatsiooni kohaselt kokkupõrketa, Veenusega kokkupõrke tõenäosus oli miljoni aasta sees 2,5 protsenti. Ainult üks simulatsioon näitas imeväikest võimalust, et auto võib Päikesesse lennata.

Kui auto peaks tõesti nii kaua kosmoses tervena püsima ja lõpuks tõesti kursi Maale võtma, ei pea siinsed tulevikuasukad - on need siis inimesed või mingid muud olendid - muretsema, sest nii ehk naa põleks auto atmosfääris ära. Niisiis, meie elule ja tervisele ei tohiks Elon Muski Teslast mingit ohtu olla.