Alates kaheksakümnendaist pole NASA astronaudid ISSi ehk rahvusvahelise kosmosejaama orbiidilt kaugemal kosmoses käinud. Selle pardal on tualetiseade, mis kasutab väljaheidete kogumiseks vaakumit.

Kui aga kosmoses tekib eriolukord - näiteks kosmoselaeva seinas on kusagil mingi mõra ja rõhk hakkab kiiresti langema - on astronaudid sunnitud püsima oma skafandrites ja ka kergemad ja raskemad ihuhädad otse nendesse lahendama. ISS-i pardal pole see teoreetiliselt veel kuigi hull, sest astronaudid võivad sealt mõne tunniga Maale tagasi jõuda - elab üle. Ent mis saab siis, kui selline juhtum, kus astronaut on sunnitud pikalt oma skafandris olema mitmeid päevi, juhtub näiteks Marsile lennu keskpaigas?

NASA järgmise generatsiooni skafandrid on varustatud puhta õhu, vee ja toitainetega tervelt kuueks päevaks või 144 tunniks. Ent agentuuril ei ole meedet, kuidas inimjäätmetega efektiivselt hakkama saada, kui tõesti nii kaua skafandris olla vaja on. Praegu kasutatakse täiskasvanute mähkmeid. Paar tundi reostatud mähkmes istumist viib aga infektsiooni ja lööbeni. Ning see on Maa tingimustes. Kaaluta olekus (ehk ametlikult mikrogravitatsioonis) pole selleks palju vaja, et ollus hakkaks mööda skafandrit ringi hõljuma. Ja skafandris olemise puhul on astronaudi ligipääs oma kehaosadele piiratud - ei saa ninagi sügada, rääkimata pühkimisest.

Et mähe on väga ajutine lahendus, millest pole kasu juhul, kui järjest on vaja kuus päeva skafandris viibida, ongi nüüd välja kuulutatud ideekonkurss, mille koduleht asub SIIN. NASA teatab, et lahendus peab olema selline, mille puhul ei pea käsi kasutama ja ühtlasi selline, mille puhul skafandrit mingil viisil ei avata. Aega parimate ideede saatmiseks on 20. detsembrini ning NASA on parimatele mõtetele välja pannud kolm auhinda, igaüks suurusega 30 000 dollarit.