Paavst maandus Tallinna lennujaamas reedel, 10. septembril kella 10 paiku hommikul. Oli ilus sügishommik ning kõrget külalist oli tervitamas nii president Lennart Meri, kui ka Vabariigi Valitsus. Ainsa ministrina polnud kohal justiitsministrit Kaido Kama, kes põhjendas oma puudumist taarausulisusega.

Peale lennukist väljumist suudles paavst Eestimaa pinda ning surus president Lennart Meri kätt. Lennujaamas pidasid nii Lennart Meri kui ka paavst kõned. Nende puhul väärib märkimist, et paavst pidas oma kõne eesti keeles ning president Meri inglise keeles, kõnetades Johannes Paulus II sõnapaariga My Father.

Seejärel suundus paavst jumalateenistusele Peeter-Pauli kirikus, peale mida külastas ta Niguliste kirikut. Viimases kuulis ta aga Rudolf Tobiase laulu “Eks teie tea”, mis olevat paavstile hinge läinud. Peale jumalateenistusi liiguti aga Kadriorgu, kus Johannes Paulus II kohtus taas president Meri ning ta perega ning lõunastas kõigi eesti soost katoliku vaimulikega.

Peale lõunat liiguti aga Raekoja platsile, kus oli paavsti auks korraldatud missa, mida kogunes kutse alusel kuulama ligi 7000 inimest. Taaskord näitas paavst oma üllatavalt head keeleoskust ning õnnistas Eestit eestikeelses jutluses.

Peale missat suundus Johannes Paulus II koos oma kaaskonnaga taas lennujaama. Õhkutõusmine käis aga sellise jõuga, et lennujaama klaasid purunesid ning üks lennujaama töötaja sai isegi vigastada. Enne õhkutõusmist oli uudis jõudnud ka paavstini ning enne õhkutõusmist saatis sõnumi, kus ta soovis töötajale head paranemist.

Vaata videost!