Ajakirjanik alustab oma artiklit faktiga, et Eesti on kolmest Baltikumi riigist väikseim ning pöörab end suures ootusärevuses olümpia eel täiesti pahupidi vaatamata sellele, et suuri purjeriike kohale tulemas pole. Mäletatavasti boikoteerisid USA eestvedamisel paljud riigid Moskva mänge, põhjuseks oli Nõukogude agressioon Afganistanis.

Ajakirjanik on seejärel intervjueerinud noort eestlast, kes naljatles: "Enne boikoteerimist mõtlesime, mis küll purjekeskusest ja muudest hoonetest peale olümpiat saab, nüüd aga on küsimuseks, mis nendega olümpia ajal tehakse?"

Ajakirjanik kiidab ka vastehitatud Pirita purjespordikeskust, ning nimetab seda disaini ja ehitustehnoloogia triumfiks. Samuti nendib ajakirjanik, et tegemist on täieliku kindlusega, ning et linnas on turvameetmed üsna tugevad. Üle linna on näha nii miilitsaid patrullimas ja lisaks nii Viru kui ka uhiuue Olümpia hotelli juures liiguvad erariietes turvamehed.

Purjelaudade sõit

Artikkel räägib ka teadlasest nimega Jüri Kukk, kes oli alla kirjutanud petitsioonile, mis nõudis iseseisvust Eestile, Lätile ja Leedule ning kes selle eest ka vangi pandi. Autori sõnul hoitakse kogu rahvuslike ambitsioonide teemat olümpiakülaliste eest varjatuna ning tegutsetakse kiiresti.

Ajakirjanikuga vestelnud noore eestlase sõnul on KGB agendid kiired ühendust võtma: "Eelmisel kuul kohtusin paari Ameerika korrespondendiga, peale mida sain kõne KGBlt, kes väitsid, et üks neist oli CIA agent. Käsule teavitada neid tulevikus sarnastest juhtumitest vastasin lihtsalt "Miks? Te ilmselgelt teate sellistest visiitidest varem kui mina.""

Vaata CIA originaalraportit SIIT!