Ajastutruu dekooriga kodukino koos kamina ja kaunite beežide diivanitega, mis mõjusid värskendavalt väiksemate stuudiote steriilsete kuubikutemere keskel. Uhke värk, kuid kas pressiruumi muljetavaldav välimus vastab verivärskele eksklusiivsele demole, mida meile gamescomil näidati?

Gamescomil pressile näidatud mängujupp algab mootorpaadis, millega Mafia III peategelane Lincoln Clay parasjagu läbi New Bordeaux linna kihutab. Esimese asjana hakkab silma äärmiselt muljetavaldav graafika – linnatulede peegeldumine jõeveel ja silmapiirini venivad pilvelõhkujate read annavad aimu uue Mafia mängumootori graafilisest võimekusest. Pärast lühikest paadisõitu peatub Lincoln mahajäetud kail. Vesi loksub raskelt vastu kallast, selle taustal kostub kalameeste klatši ja mööduvate autode mootorite urinat.

Nüüd selgitab demo kommenteeriv Take-Two esindaja, et Mafia III New Bordeaux koosneb kümnest linnaosast, mida kontrollivad erinevad kuritegelikud organisatsioonid. Vahelduvust näeb ka linna erinevate rajoonide vahel – näiteks Bayoux nime kandev alligaatoreid pungil soo on kontrollitud iirlaste poolt, kes suudavad korrakaitsjate vähest kohalolu ära kasutada relvade ja illegaalse alkoholi smuugeldamiseks. Mängu lisab mitmekesisust asjaolu, et linnarajoonid on tõepoolest erinevad – Iiri maffia poolt konrollitud rappakasvanud soo on märgatavalt erinev vaesunud all-linna lagunevatest hurtsikutest, kuid ka keskuse klaasi- ja terasesegustest pilvelõhkujatest. Mafia III kaart pakub hulgaliselt visuaalset vaheldust. Loodame, et see mitmekesisus kandub edasi ka mängupilti.

Järgmisena näidatakse kohaletulnutele vahevideot mängu varasest etapist. Hakkab silma see, kui hästi on klipp integreeritud mänguplti. Video tegevus viib kohtusaali, kus tunnistaja annab ütlusi kesklinna tornmajas aset leidnud tulistamise kohta. Mängleva kerglusega muutuvad vahevideos nähtava Iiri mafiooso sõnad reaalseks mängupildiks – räägitakse sellest, kuidas Lincoln kiivalt valvatud torni sisse murrab ja juba kontrolllibki mängija peategelast, kelle eesmärk on jõuda korrusmaja tipus asuva sihtmärgini ja ta kõrvaldada.

Mafia III

Nüüd annab demo läbiviija ajakirjanikele valiku – kas lähme sisse valjult ja tulistame Šveitsi juustuks kõik, mis vaateväljas, või hiilime ja jääme varjatuks. Hääletame pea üksmeelselt teise variandi poolt ning Lincolni ülesandeks saab seega sihtmärgi auto varastamine, millega on muretult võimalik tema hoone parklasse sõita. New Bordeaux’s on öö. Peatänaval liigub käputäis inimesi, kuid Lincoln põikab kõrvaltänavasse, kus juba paistabki sihtmärgi must Cadillac. Selle kõrval arutavad kaks valvurit viimast pesapallimängu. Auto allakeritud aknast kostub vaikselt rokkmuusikat, mis muutub valjemaks kui Lincoln on valvurid summutatud püstoliga teise ilma saatnud ja autosse istunud. Miljöö on vaieldamatult võrratu.

Lincoln juhib sõiduki pilvelõhkuja garaaži, kuid siin pole ta enam teretulnud külaline. Edasi peab hiilima ning siin tuleb appi muuseas Arkhami seeriast tuntud funktsioon, mis laseb mängijal näha vaenlasi läbi seinade. Tegu on mehhaanikaga, mis muudab hektilised tulevahetused lihtsamini hallatavaks, kuid samas eemaldab võitlusest äkilisuse ja üllatusmomendid. Tulevahetused, jäädes truuks varem näidatud mänguvideotele ja treileritele, on äärmiselt brutaalsed. Isegi hiilides tapab Lincoln vastaseid neid matšeetega veristades ning vahele jäädes tulevad mängu ülimalt jõhkrad hukkamisanimatsioonid. Mafia III pole nõrganärvilistele.

Mafia III

Lincolni teekonnal pilvelõhkuja garaažist hoone tippu jääb silma nii mõndagi head, kuid ka veidi halba. Positiivsena jäävad meelde pea kõigi tegelaste animatsioonid – Lincolni liikumine, kontorimiljöö hävimine kuuli- ja plahvatusterahes, ning pea kõigi tegelaste animatsioonid. Take-Two on saanud hakkama tehniliselt ülimalt muljetavaldava saavutusega, mida hetkel pärsib vaid vaenlaste tehisintellekt. Demo jooksul juhtus korduvalt, et „paharetid“ ei otsinud Lincolni kuulirahe eest varju, vaid tormasid ümbritsevast totaalsest sõjast hoolimata otsejoones tema poole. Mängu väljalaskeni on aga veel omajagu aega ja stuudiol on võimalusi vigade paranduseks.

Demo lõpus tulistab, plahvatab ja raiub Lincoln endale raja oma sihtmärgini pilvelõhkuja tipus. Taaskord seletavad paar mängupildiga stiilselt vahetuvat vahevideot mängijale lahtivalguvat lugu ning demo ületab finišijoone. Pimendatud pressiruumis süttivad uuesti tuled. Silmi pilgutavad ajakirjanikud tõusevad diivanitelt ja plaksutavad. Just nagu mina, on ka nemad Mafia III värske demo suhtes positiivselt meelestatud. Peale hälvete vaenlaste käitumise osas ei tundunud mängul olevat suuri probleeme – tegu on graafiliselt kauni ja ülimalt stiilse teosega, mille arendajad teavad täpselt, mida tahavad saavutada. Gamescomi pressidemost võivad seega fännid kaasa võtta üht – ärge muretsege, mäng on äge.