1. Kas saan koos gaasipakkujaga vahetada ka võrguettevõtjat?

Gaasimüüja vahetamisega ei kaasne võrguettevõtja vahetust. Üldjuhul tegutseb igas konkreetses Eesti piirkonnas üks võrguettevõtja, kelle tegevus on reguleeritud maagaasi seadusega. Hetkel on Eestis 26 gaasi jaotusvõrguettevõtjat ning oluline on arvestada, et igaühel neil on omad tingimused liitumiseks.

2. Mis saab minu võrguteenuse tasudest gaasipakkuja vahetamisel? Kas võrguettevõtja võib hindu tõsta?

Gaasipakkuja vahetamine ei mõjuta võrguteenuse tasu. Gaasivõrgutasude hinnatase on riiklikult reguleeritud ning võrguteenuse tariifid kooskõlastatakse konkurentsiametiga. Seega võrguettevõtja ei tohi muuta hinda pelgalt gaasipakkuja vahetuse tõttu.

3. Kas maagaasiaktsiis võib tõusta seoses müügipakkuja vahetusega?

Gaasiaktsiis ei sõltu gaasimüüjate vahetamisest. Maagaasiaktsiisi määr on sätestatud seadusega ja pole oluline, kes on gaasimüüja või võrguettevõtja.

4. Kui vahetan gaasimüüjat, siis mille alusel koostab uus gaasimüüja mulle arve ning kellele edaspidi näitusid edastan?

Gaasimüüja vahetamisega ei muutu tarbimisandmete edastamise kord, andmete edastamine toimub täpselt samamoodi nagu siiani. Uus gaasimüüja koostab arve võrguettevõtja poolt edastatud tarbimisandmete põhjal, mille aluseks on tarbija teatatud gaasiarvesti igakuised näidud.

5. Kas gaasimüüja vahetamisel võib minu majapidamine jääda teatud ajaks ilma gaasivarustuseta?

Gaasimüüja vahetus ei too kaasa gaasivarustuse katkemist, kuna võrguteenuseid osutab edasi sama võrguettevõtja, kes tegi seda siiani. Gaas on alati olemas, ka siis, kui pakkujaid vahetad.

Jaga
Kommentaarid