"Kui ma mõtlen interneti tulevikule, usun, et privaatsusele keskendunud suhtlusplatvormid on olulisemad, kui tänased avatud platvormid," kirjutas Zuckerberg. Tema sõnul on Facebooki tegijad tänaseks välja selgitanud, et kõige olulisem on sõnumite saatmine, grupi sees lugude jagamine ning väiksed suhtlusringkonnad.

Kas see võib viidata, et Facebooki ootab pööre ning inimeste andmete kogumiselt pööratakse hoopis privaatsuse kaitsmise suunas? Zuckerbergi sõnul nii on - mees lubab postituses koguni, et lisaks WhatsAppile saavad ka teised Facebooki omanduses olevad suhtlusplatvormid täielikult krüpteeritud suhtlusvõimalused ning muutuvad oluliselt privaatsemaks. Kui siiani on Facebook ja Instagram pakkunud inimestele nn "digitaalset linnaväljakut", siis näha on, et inimesed tahavad üha enam hoopis "digitaalset elutuba", kus lähedastega privaatselt aega veeta, kirjutab Zuckerberg.

Ilmselt on paljud meist seejuures skeptilised ja küsivad, kuidas Zuckerberg ja Facebook siis raha hakkavad teenima? Miljardär andis vastuse ka sellele - tema eesmärk on luua uudsed maksevõimalused, mille ümber ajapikku koonduks ka kõiksugu ärid. Zuckerberg tunnistab, et ilmselt on paljud inimesed Facebooki ja privaatsuse suhtes skeptilised, kuid rõhutab, et ka tänaseks on Facebook tegelikult arendanud mitmeid teenuseid, mis võimaldavad ka privaatset info jagamist.

Nagu juba mõnd aega spekuleeritud on, andis Zuckerberg postituses ka ametlikult teada Facebooki omandis olevate suhtlusrakenduste integreerimisest - lõppude lõpuks poleks Facebooki juhi sõnul vahet, kas saadad sõnumi Messengerist, Instagramist, WhatsAppist või hoopis SMS-ina.

Facebook võtab ette ka teisi radikaalseid samme - näiteks ei hoitaks andmeid enam selliste riikide serverites, kes nendele ligipääsu nõuavad, nii on näiteks Vietnamis ja Venemaal. "Ma mõistan, et see võib tähendada, et teatud riikides meie teenused keelatakse. See on aga ohverdus, mille ma olen valmis tegema," kirjutas Zuckerberg. Mees viitas, et mõistab, et värske otsus paneb ta ees kinni Hiina turu, kuhu Facebook juba pikemat aega pääseda on üritanud.

Millal suured muudatused aset võiks leida? Zuckerberg ütles, et muudatused võtaks hinnanguliselt paar aastat, kuid konkreetset ajapiirangut ta Facebooki ümberkujundusprojektile ei pannud.