See on kindlasti piisav motivaator, et teenuse käigushoidjad aina nuputaksid, kuidas juutuubivideote jälgimist mugavamaks ja mõnusaks muuta. Kaks peatet uuendust on nii hääd, et neist tasub koguni uudis väljastada.

Iga video parimal võimalikul kujul

Inimesed laadivad YouTube'i sisu üles eri vormingutes ja jälgivad seda eri suurusega ekraanidel. Kuidas kõigile parimat kvaliteeti pakkuda, s.t video alati parimal võimalikul kujul mängima panna?

Arendajad on selle üle palju mõtlema pidanud ja tulemused on YouTube'is juba lähinädalate jooksul näha, nii lauaarvuti-brauseris kui ka mobiilis, lubavad nad.

Uuendatud äpp kohendab sisu näitamist vastavalt ekraanisuurusele, olgu sisu algselt salvestatud ruudukujulisena, horisontaalis või vertikaalis.

VR- ja tavavideo saavad üheks

VR- ehk 360-videotega on see väike häda, et kui neid ilma virtuaalreaalsus-peakomplektita ehk kahemõõtmelisel ekraanil tavavideona vaadata, siis tekib pildile moonutusi, mis pole ju võimas.

Sestap väljatas YouTube uue videovormingu VR180, mis VR- ja tavavideote erinevused tasandab, vähemalt teoreetiliselt.

Selle puhul salvestab kaamera ainult 180kraadist vaatevälja enda ees, puuduv osa ehk vaatajat ümbritsev sisu sünnib aga tarkvara abil.

Google'i VR-platvormi Daydream tiim töötab nüüd mitme firmaga kaamerate kallal, mis uut formaati toetaksid. Partneritena on välja hõigatud Lenovo, LG ja YI Technology.

VR180 videot saab aga hiljem üle toimetada tavarakendustega nagu Adobe'i Premiere.