Maailm avaneb ja muutub järjest interaktiivsemaks. Tahad uudiseid, ava omale meeldiv internetiportaal, tahad veel sügavamalt vaadata, ava igameheentsüklopeedia Wikipedia. Ja kui tahad, et sinu tegevus ka üleilmset tähelepanu võiks pälvida, pane see videona üles YouTube-i.

Nüüd püüab You Tube aga muutuda igamehe eelistatud telekanaliks, ehk iga inimene võiks nende visiooni järgi tahta esmalt vaadata mis on üleval YouTube'is, nii nagu seni on sisse lülitatud televiisoreid, et teada saada, mida seal näidatakse.

See küll ei tähenda nagu YouTube kavatseks oma telekanali käima panna, nad kavatsevad praeguse niši pealt ennast veelgi suuremaks kasvatada, vahendab TechNewsWorld. "Kopeerida olemasolevaid teenuseid paistaks pigem sammuna tagasi. YouTube edulugu ei tulnud mitte muud meediat kopeerides," nentis ajakirjandusprofessor Ben Bogardus.

Üha enam inimesi kasutab võimalust YouTube lehekülgi endale isikupäraseks muuta, Google on andnud kõikidele oma klientidele juurdepääsu YouTube'ile igas Google'i tarvitavas seadmes. Juba praegu on võimalik ühelt videoklipilt teisele hüpates tundideks end YouTube'i taha unustada, ka murrab YouTube totalitaarseid riike, muutes sealse tsensuuri kasutuks. Eriti suurt menu on see keskkond pakkunud muusikutele, populaarseim video on PSY esitatud Gangnam Style nüüd juba 916,6 miljoni vaatamisega, jättes selja taha Justin Bieberi "Baby ft. Ludacris" 809,8 miljoni vaatamisega.

Enimvaadatud YouTube'i videod:

Kuid jah, televisioon on siiani veel tunduvalt konkurentsivõimelisem kui YouTube ja tõmbab ligi ka tunduvalt rohkem reklaami. Ja kõikidest Google püüdlustest hoolimata näevad inimesed neid kahte meediavormi mitte konkurentide vaid paralleelselt kasutatavate asjadena.

YouTube'i asutasid kolm endist internetipangandusega tegeleva PayPali töötajat 2005. aastal ja vähem kui kaks aastat hiljem sai see Google omandiks.