Microsoftil on Cortana. Apple'il on Siri. Google'il on Google Now. Vaesel vanal Yahool pole midagi nii moodsat ja nende otsingumootor pole ka enam relevantne.

Aga kitsikus paneb lahendusi otsima. Yahoo! plaanib kuuldavasti samuti digiabilise luua, mis võiks tava-veebiotsingu asemel kasutajaga suhelda ning talle teoreetiliselt isegi kasulikum olla.

Yahoo! näeb digiabilise loomise vallas põhirivaalina ainult Google'it, vast seetõttu, et mõlemad hoiavad käigus ka edukat e-postiteenust.

Yahoo! eelis siin on Google'i Gmailist oluliselt vanem iga, 17 aastat versus 11 aastat.

Miks vanus loeb? Sest Yahoo! digiabiline hakkaks Google Now kombel mitte ainult veebiotsinguid tegema, vaid kasutaja mahukas e-postkastis sobrama, et kasulikku abi pakkuda.

Näiteks otsisõna JFK peale ei hakkaks see Wikipedia sissekannet pakkuma, vaid e-postkastist samanimelise lennujaama digitaalset pardakaarti otsima jne.

Seeläbi aitaks digiabiline korrastada ja leida vanu "aardeid", mis kunagi aastate eest postkasti ununesid. Siis, kui paljudel oli veel kombeks endale e-kirju saata, et tähtsad failid käepärast oleksid.