Aga see pole ainus popp Hiina tehnoloogiafirma, mis on otsustanud hakata suure hooga oma areaali laiendama. Nutitelefonide poolest üsna palju kiita saanud Xiaomi sihib omakorda Euroopat.

Xiaomi kraami toob Eestisse ja muudesse Kesk- ja Ida-Euroopa riikidesse Poola päritolu ABC Data.

Geenius.ee märgib, et esimesena jõuavad Eestis müügile telefonid Mi 5, Redmi Note 3 ja Redmi 3S, mille umbkaudsed hinnad on eurotsoonis olnud vastavalt 380, 220 ja 120 eurot.

Nii et midagi nii odavasse kui keskmise hinnaklassi odavamasse otsa. Ja ongi mõistlik, sest Xiaomi nutitelefoniäri toetubki seni suuresti soodsatele mudelitele.

Xiaomi toodab palju eri seadmeid nutikäevõrudest teleriteni, sealhulgas kõrvaklapid, nutikad kingad, droon jpm. Kuuldavasti on peagi tulekul ka nende 3D-printer. Saame näha, kui rikkalikult firma tootevalik saab Eestis esindatud olema.

Xiaomi Mi Mix (Foto: tootja)

Eraldi võiks välja tuua Xiaomi värske tipptelefoni Mi Mix, millel 6,4 tolli ekraanipinda 1080 x 2040 piksliga, Snapdragon 821 kiip, hinnale vastavalt 4 või 6 GB töömälu ja 128 või 256 GB andmeruumi, 16 ja 5 MP kaamerad, 4400 mAh aku jm.

Forbes kirjutab, et Mi Mix muudab iPhone 7 võrdluses nii välimuselt kui ka kasutuskogemuselt "nii vanamoodsaks". Ja aku olla nii hea, et optimeerivat režiimi kasutamata võib pika päeva lõpuks ikka pool täituvust alles olla.