Browni sõnul on ta endiselt Xboxist vaimustunud, kuigi 14 aastat on möödunud piinarikkast, mõttetust ja idiootsest Microsofti sisevõitlusest Xboxi käivitamiseks. Konsooli üks loojatest kirjutab, et ta pidi firma juhile Bill Gatesile ja tippu toodavale Steve Ballmerile müüma maha toote, mida tarbijad tõepoolest tahaksid, armastaksid ja nõuaksid.

Viimased viis aastat on aga olnud valulikud, kuna Microsoft laseb varasemal edul liugu ja raiskab suurepärased võimalused innovatsiooniks ja konkurentidest möödumiseks lihtsalt ära.

Browni sõnul laseb Microsoft Xboxi ülihea potentsiaali raisku kahes aspektis. Esiteks on konsooli kasutajaliides segane, lohakalt ja hoolimatult tehtud, mis kõigele lisaks on meeletult aeglane. Brown toob oma postituses välja mitu pilti mängukonsooli rumalatest ja segastest teadetest.

Teise suure veana nimetab Brown hoolimatust mänguarendajate vastu. Kuna mängude kirjutamine ja avaldamine Xboxi platvormile on tehtud bürokraatlike tõketega väga keeruliseks ja kalliks, on Xbox ökosüsteemina surnud koht.

"Microsoft elab naiivses unelmate-maailmas," kirjutab Brown ja viitab, et Apple on juba ainuüksi iPadiga mänguäri palju mõjutanud. Ei maksa üllatuda, kui ühel hetkel Apple TV-ga pakub miljonitele kasutajatele ja mänguarendajatel kõike seda, mida Microsoft miskipärast pole aastate jooksul suutnud teha.