Mäng toimub maailmas, kus elavad kleepuvad Goo-pallikesed ja veel keegi, kes annab endast aimu siltide kaudu. Goo-pallikestele meeldib Goo-maailma läbiv pneumaatiline torustik ja mängijal tuleb progresseeruva raskusastmega füüsika alaseid ülesandeid lahendades neid selle otsteni aidata.


Goo-palle on erinevat liiki ja neist tuleb ehitada sildu ja torne, neid tuleb pöörlevast trumlist ja veest välja aidata ja üle tuuleveskite lennutada. Iga mänguosa eesmärgiks on torusse aidata kindel arv Goo-pallikesi, mis tähendab muuhulgas, et ressursid on ülesannete lahendamise juures piiratud.


World of Goo tehti valmis minimaalsete ressurssidega ehk kahe mehe, Kyle Gableri ja Ron Carmeli, koostöös ning on möödunud aastal saanud ohtralt kiita nii kujunduse, sisukuse kui ka originaalsuse poolest.


2D Boykodulehelt on võimalik alla laadida mängu esimest tasandit sisaldav demoversioon, mis pakub meelelahutust pikaks ajaks. Mängu viie tasandiga täisversiooni saab osta nii 2D Boy kodulehelt kui Steam keskkonna vahendusel. (Kodulehel on odavam.)


Mängu saba mängida nii Windowsi, Maci, Linuxi kui ka Nintendo Wii keskkonnas. Tänu väiksele ressursinõudlikkusele jookseb ta suurepäraselt ka nõrgematel arvutitel.