Need on Windowsi rakendused, mis peaksid sama hästi töötama kõigis Windowsiga seadmetes: nii telefonides, tahvlites kui ka süle- ja lauaarvutites. Igal pool pead sees olema vaid oma sama Microsofti kontoga, kirjutab AM.ee.

Keskmine hinne: 3,9

See on üks ägedamaid äppe meediasõbrale, kellel on erinevaid Windowsiga seadmeid – ja kelle sõpradel on ka.

PLEX ühendab seadmed pilve: siis iga seade, milles on PLEX installitud, hakkab ise meediaserveriks ja on ühtlasi ka ekraan, kus midagi maha mängida.

Võtad telefonist pildid ja videod ning mängid maha arvutis. Või kui ka sinu nutiteleril on PLEX-i äpp (Androidiga ja Samsungi Smart HUB-iga nutiteleritel), siis saab telekast mängida kõiki meediafaile, mis leiduvad arvutites, telefonides ja tahvlites. Pead ainult PLEXi käima tõmbama ja sama kontoga sisse logima. See on videote, muusika ja piltide üks suur pilv – nii salvestuspilv kui ka taasesituspilv.

Lisaks saab PLEXi kutsuda sõpru. Saad vaadata sõbra videokogu ja jagada oma viimase reisi pilte sõbra telerisse, kust ta saab neid vaadata.

Puudusi on muidugi ka. PLEX tundub üle wifi olevat aeglane. Veel aeglasem on üle mobiilse interneti. Mobiilist videot telekasse suunates tavaliselt jääb ka kodusest kiirest wifist väheseks, telefon hakkab pilti hakkima. Muusikaga on aga enamasti kõik korras.

Kui tahad rohkem muusikat (näiteks VEVO HD kvaliteediga videosid, tasulist muusikat, keerulisemat kasutajate haldust ja sünkimist fotokatega), saab osta PLEX Passi. See maksab alla viie euro kuus.
(ekraanitõmmis)

Hinne: 3,5

See populaarne vabavaraline meediapleier näeb äpina välja palju ilusam kui Windowsi rakendusena. Mängib vähem formaate kui Windowsi programm, kuid ikkagi üsna olulist osa kõikidest levinud formaatidest.

Muusikafailidest toetab lisaks pakitud konservidele ka kõrge kvaliteediga formaate alates FLAC-ist ja WAV-ist.

Ka mobiilis on pleier ilus ja mängib hästi nii muusikat kui ka videoid. Võib lausa asendada põhipleierit. Kuid on ka üks probleem. Vahest kipub pleier hanguma ja muude helifailidega, mis pole MP3, ei taha taustal alati mängima jääda.
(ekraanitõmmis)

Hinne: 3,5

Kui tahad oma Dropboxi kasutada ka mugava kasutajaliidesega puuteekraanil nii tahvlis, telefonis kui ka süleris, siis Windowsi äpp aitab seda mugavamalt teha.

Failid sünkroniseeritakse nii arvutis kui la telefonis, neid saab näiteks kaamerast lisada nii, et hetke pärast on arvutis olemas.

Windows 10 äpp Dropboxile on ka nagu graafiline sõrmega juhitav failihaldur: tirid, nihutad, kopeerid faile ühest kohast teise lihtsamini kui Windowsi oma vahenditega.

Mugav on ka oma faile eelvaates vaadata. Ja sama mugav on see Windows Phone´is. Lisaks saad telefonist kergesti mõne vajaliku faili välja jagada ning lingi saata kuhu iganes ja kellele iganes.
(ekraanitõmmis)

Hinne: 2,3

Kirjade järgi on kõik ilus: see äpp seob kokku kõik sinu meilipostkastid ja kalendrid, seondub ilusti Windows 10 uute omadustega ja meeldetuletused saabuvad nagu Windows 10 teated ilusti ekraanile kõige muu kohal.

Paraku sünkroniseerimine ja erinevate kontode toetus pole täiuslik. Ehkki Windows 10 äpp toetab kirjade järgi Outlooki, Gmaili, Yahoo! Maili ja teisi teenuseid koos kalendritega, on see äpp saanud kasutajatelt kõvasti sajatusi.

Kalender on ilus küll, aga võiks paremini töötada.
(ekraanitõmmis)

Hinne: 4,1

Windowsiga arvutis ja Windowsiga mobiilis on tuttavad Xboxi mängud. Kui logid oma Xboxi kontoga sisse, leiad sealt ka oma sõbrad, skoorid, erinevatesse seadmetesse laaditud mängud.

Kuid mängida saab ainult oma seadme mänge. Seda oodatakse pikisilmi, millal ka mängud oleksid seadmest sõltumatud.

Ühendada saab ka oma Xboxi, kui aga seda pole, siis jutustamist sõpradega, skooride võrdlemist või arvutis olevaid mänge nautida saab ikka. Üks kasulikke omadusi on ka DVR - salvesti, mis sinu mängud ekraanilt üles filmib.
(ekraanitõmmis)